Tehosteseiniä järvenpäässä

Referenssi

Tehosteseiniä järvenpäässä

Järvenpää 2023

Some näytti voimansa jälleen kerran ja sain yhteydenoton sitä kautta Järvenpäästä, siellä juuri remontoidun kaksion olohuoneen ja makkarin seinät tarvitsivat piristystä perus valkoisen sijaan, pientä lisähommaa aiheutti myös 70-80-luvulta peräisin olevat lastulevyseinät ja niissä olevat rumat raot jotka olivat sisäkulmista halkikin.

1.Hommahan alkaa tutusti asianmukaisilla suojauksilla. Perus suojakartonkia, jalkalistat maalarinteipillä. Yms.

2. Kuvassa näkyy nämä lastulevyseinässä olevat raot, makkarissa lisäksi näitä oli olohuoneen pienemmässä seinässä.

3. Tähän väliin ennen työselostetta kerrottakoon, että ainoa oikea keinohan ja takuun antava on joko poistaa levyt tai levyttää päälle 6mm gyprocilla, jossain vaiheessa näissä muissa keinoissa on hyvin todennäköinen halkeaman vaara. Nyt ei levytyshommiin kuitenkaan ruvettu, raot olivat n.3mm, mentiin lasikuitunauhalla, joka liimattiin ensin raon päälle. Sen jälkeen nauhan leveydeltä lg-tasoitetta päälle ohuelti, niin että nauha voi kuultaa vielä läpi. Tasoitteen kuivuttua kevythionta ja nyt voi tulla hieman paksummin päälle, nauhan ei pitäisi enää kuultaa ja tarkoitus olisi levittää +5cm sivuilta edellistä tasoitusta.

4. Kuva. Valmiiksi maalattua vielä hieman kosteaa pintaa, mutta tärkeää on ennen valmiiksi maalausta maalata tasoite kohdat, koska tasoite imee maalia huomattavasti. Jäljestä ei tule tasaista, ellei ole maalikalvoa jolle maalata.

5. Kuva. Asunnon huonekorkeus 265 ja minun mielestäni sinne sopi hienosti hieman leveämpi valoraja. Päädyin rajaamaan sen katosta 19mm ja sivusta perus 0,8mm. Katon rajaus perus teippirajaus, ensin valkoisella teipin päälle, sitten seinän sävy maalilla, vielä märkänä teippi pois ja näin meillä on terävä raja.

6. Kuva. Kulmaan vedin kevyesti akryylimassaa rakoon, jotta sain siellä olleen halkeaman siistiksi. Mitenkään sen enempää en lähtenyt täyttämään koska lastulevy kuitenkin elää jonkin verran. Ja vaarana että pursuaa ulos sieltä.

7. Makkarissa yhdenmukainen rajaus olohuoneen kanssa.