Puutalon huoltomaalaus

Referenssi

Puutalon huoltomaalaus

Nurmijärvi 2023

Jee, kesä ja ulkomaalaukset. Nämä ovat kyllä parasta projektia kesällä. Homma tosin alkoi jo huhtikuussa, kun sain tästä urakan ja pääsin mittaamaan neliöitä ja tekemään työsuunnitelman/hinta arvion.

Kuva 2. Etukansi suunnitelmasta. Äitienpäivänä hyvissä ajoin ennen maalausta pesin talon ja kahden auton autotallin. lautaverhoilu ehti kuivua rauhassa ennen itse maalausta.

Kuvat 3-4. Pohjatöistä. Ensimmäinen maalikäsittely oli tehty aikoinaan Teknoksen Eco-maalilla, josta oli tullut nahkamainen pinta lautaverhoiluun, puun eläessä se oli mennyt ryppyyn ja repeillyt. Itse en nähnyt tässä muuta vaihtoehtoa kuin putsata vanhat purkat väli kerrallaan pois ja hioa välit siistiksi. Pitääpä muistaa, että itse ei kyseisellä maalilla tule maalaamaan.

Kuva 5. Itse maalaustyöt aloitettiin räystäslaudoituksista, autokatoksen sekä kuistin ylälaudoituksesta. Tässä rajasin seinän teipillä, jotta pystyin huolettomasti maalaamaan vaativat yläkulmat. Maalina käytettiin Suvi talomaalia, jolle lämmin suositus!!

Kuva 6. Talon yläosa maalattiin hieman vaaleamman sävyn sinisellä, tässä maalaus aloitettu yläkolmiosta ja huomattava ero 8vuotta sitten maalattuun eteläpäätyyn jonka aurinko haalistanut, sävy ollut kuitenkin silloin sama.

Kuva 7. Tässä mennään jo alalaudoituksen kimpussa. Ensin paikkamaalaus skrabattuihin ja hiottuihin kohtiin. Sen jälkeen yhtenäinen maalipinta kauttaaltaan. Toisessa kädessä 30mm pensseli pieniin ja tarkkuutta vaativiin kulmien rajauksiin, sitten isommalla 120mm leveällä hehtaari pensselillä perässä isompaa aluetta ja näin maalauksessa saatiin siististi ja tehokkaasti pintaa aikaiseksi.

Lopuksi sitten valkoisiin osiin maali päälle, ikkunanpuitteet, pylväät, kuistin aita yms. Kuvissa 8,9-10 valmista pintaa Autotallista ja takapihan seinustasta sekä kokonaisuudesta.

Aikaa kaikkiin työvaiheisiin meni yhteensä vajaa 80h. (Puoltoista viikkoa)