Kolmion huoneistoremontti

Referenssi

Kolmion huoneistoremontti

Porvoo 2023

Sain keikan Korsossa sijaitsevasta kolmion huoneistoremontista. Toimeksiantona maalata katto sekä seinät. Seinille oli tehty kapselointi maalaus ennestään, joskaan tämä ei ollut sujunut ihan odotusten mukaisesti, kun minut oli pyydetty paikalle. Asunnossa oli tupakoitu 25 vuotta, jonka vuoksi tällaiset käsittelyt seinille ja katolle olivat enemmän kuin paikallaan.

Kuvissa 1-3 olen tehnyt asianmukaiset suojaustyöt, tämä on mielestäni kaiken ydin, kun lähdetään maalaamaan. Homma nopeutuu huomattavasti, kun ei tarvitse varoa vaan listat ja kaapistot ovat hyvin suojattu, eikä suojaustöihin mennyt kuin 2 tuntia, jonka voittaa taatusti myöhemmin takaisin.

Kuvat 4-6 Kattohan maalataan tietenkin ensin, tässä tapauksessa tixomatt-liuotinohenteisella maalilla, jolla maalattaessa on todella paikallaan käyttää aktiivihiilimaskia, sekä pitää huoli tuuletuksesta. Sitten vaan kama kattoon, ensin reunojen rajaukset, sitten poikittain vedot ja lopuksi valon suuntaisesti tasausvedot. Yöksi maali kuivumaan hyvällä tuuletuksella, jotta aamulla päästään vetämään seinäväri.

Työaika 3,5h.

Kuvat 7-10 Lauantaiaamusta oli seinien vuoro. Liuotinohenteiset käryt olivat haihtuneet aamulla ja pääsin työstämään väriä seinille ja hommahan meni ihan perinteisesti ensin pieni pyyhkäisy hienollapaperilla, rajaustyöt pensselillä ja pienellä rullalla. Maali telalla seinään. Vasemmalta oikealle tai toisinpäin ja tasausvedot saman suuntaisesti ylhäältä alas. Seinät olivat pinnalta tasaiset, joten ihan en pitkä karvaisinta telaa valitsisi, jotta saadaan siisti jälki seinään. Tässä se listojen ja ikkunan karmien huolellinen teippaustyö on isoksi avuksi ja nopeuttaa hommaa huomattavasti. Lopuksi suojausten poisto ja viimeistely.

Lauantaina aikaa meni 6,5h

Tämmöinen oli tämän huoneistoremontin tarina, aikaa meni 12h. Ja muutama ilta. Jos sinulla on asunto, joka tarvitsee remonttia sisältä tai ulkoa. Niin laitahan viestiä, pistetään paikat kuntoon.